Backpackares – Wikipedia

0
5

Backpackers adalah satu bentuk perjalanan murah, bebas. Ia termasuk penggunaan beg galas yang mudah dibawa untuk jarak jauh atau jangka masa yang panjang, penggunaan pengangkutan awam, penginapan yang murah seperti asrama belia, selalunya tempoh perjalanan yang lebih panjang jika dibandingkan dengan percutian konvensional dan biasanya minat dalam memenuhi penduduk setempat serta melihat pemandangan.

Backpackers boleh termasuk pengembaraan padang gurun, perjalanan tempatan dan perjalanan ke negara-negara berdekatan semasa bekerja dari negara tempat mereka berpusat. Takrif seorang backpacker telah berkembang sebagai pelancong dari pelbagai budaya dan wilayah yang menyertai tren ini.

Undang-undang Visa di banyak negara seperti Ireland, Australia, Kanada, New Zealand dan United Kingdom membolehkan para backpacker dengan visa terhad untuk bekerja dan menyokong diri mereka semasa berada di negara-negara tersebut. Ini membolehkan para backpackers mendapatkan pendapatan semasa dalam perjalanan untuk menyokong perjalanan mereka secara kewangan.

MENINGGALKAN SUATU KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.