Destinasi Pulau Percutian Menarik Untuk Dilawati Di Selatan Tanah Air

0
34

Kredit :-https://deenamik.com/blog/2018/07/destinasi-pulau-percutian-menarik-untuk-dilawati-di-selatan-tanah-air/

Edisi kali ini kita lihat pula 2 destinasi pulau percutian yang cukup menarik untuk dilawati di negeri selatan tanah air, Johor. Kepada yang masih ada cuti raya yang banyak maka anda bolehlah jelling-jeling lokasi menarik ini dan mengambil peluang untuk menikmati waktu rehat dengan keindahan alam semulajadi.

selatan tanah air

selatan tanah airBagi mereka yang kehabisan cuti jangan risau, anda masih berpeluang untuk mencuba pada tahun yang mendatang. Antara 2 destinasi yang cukup menarik untuk dilawati ialah:

#1 Pulau Rawa

Bayangkan anda berkelah di kawasan pasiran pantai yang bersi lagi memutih sambil menikmati hidangan lemang dan ketupat yang masih berbaki, maklum sahaja rayakan sebulan.

selatan tanah air

selatan tanah airAnda bukan sahaja dapat menikmati pemandangan semulajadi di tepi pantai, malah aktiviti snorkeling juga boleh dilakukan kerana Pulau Rawa menawarkan aktiviti snorkeling yang menjanjikan pengalaman yang cukup menakjubkan.

selatan tanah air

 

Lebih menarik lagi, kawasan daratannya masih lagi dilitupi hutan yang masih terpelihara. Anda bukan sahaja boleh bersnorkeling, aktiviti berkanu juga adalah salah satu aktiviti yang boleh dilakukan untuk menikmati keindahan bumi Pulau Rawa.

2 Pantai Pasir Putih, Pulau Dayang, Mersing, Johor

Sesuai dengan namanya, pantai ini dinamakan sebagai Pantai Pasir Putih bagi menggantikan nama asal pantai ini iaitu Pantai Pasir Panjang. Pemandangan pantai ini amat mengasyikkan dilatari dengan lautan membiru yang diiringi dengan pasir yang cukup lembut dan putih yang tidak tercemar.

selatan tanah air

selatan tanah airMaka sesuailah untuk anda yang gemar berlari berkejaran di tepi pantai dan bagi mereka yang gear bersantai, beberapa kerusi pantai telah disediakan oleh pihak Dayang Blues Resort. Selain dari itu, bagi penggemar sukan anda boleh bermain bola tampar pantai dan terdapat kemudahan untuk menyelam bagi menerokai keindahan perairan Mersing.selatan tanah airselatan tanah airPerjalanan ke pulau ini lebih kurang 4-5 jam dan kedudukan pulau ini juga berhampiran dengan Pulau Dayang dan Pulau Aur di Mersing.

Untuk tidak terlepas sebarang informasi-informasi menarik dari dalam dan luar negara, pastikan anda sentiasa layari Deenamik.com dan like FB Page Deenamik.

Jom rebut ganjaran pahala berlipat kali ganda di bulan Ramadan/Syawal ini dengan beramal jariah membeli Kurma Dhuha dari Stokis JRM Johor. Hasil jualan akan disumbangkan untuk tujuan pembangunan Maahad Tahfiz Riadhus Solihin. Layari pautan di bawah untuk maklumat lanjut :

Facebook : Stokis JRM Johor
Instagram : @jamuratumalaya_johor
WhatsApp : wasap.my/60132002695

MENINGGALKAN SUATU KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.